Kézi készítésű lekvárok

A lekvárokhoz felhasznált gyümölcsöt magunk szedjük, válogatjuk, tisztítjuk, majd a feldolgozást is saját magunk végezzük.

A gyümölcsök egyáltalán nem kapnak semmilyen permetszert, a lekvárokat semmilyen tartósítószerrel nem kezeljük, és egyéb adalékanyagokat sem tartalmaznak.

Minden üvegben kizárólag a gyümölcs - illetve gyümölcsök vagy magvak, egyéb alapanyagok - valamint az édesítéshez használt cukor, méz vagy eritrit található. 

Az édesítést nem visszük túlzásba, csak annyi cukor stb. kerül bele, amennyi mindenképpen szükséges, hiszen nem az édesítő vagy cukor ízét kell érezni kóstoláskor, hanem a lekvár zamatát. 

Az édesítéshez használt anyagot a forralás utolsó perceiben adjuk a lekvárokhoz, és azonnal üvegekbe töltjük, zárjuk és hőkezelési eljárással tartósítjuk. (Ez nagyon tudományosan hangzik, gyakorlatban dunsztolást jelent :) )

Egyszerre kis mennyiségek készülnek, ez garantálja a gondos gyümölcsalapanyag-válogatást, és a főzés, lezárás pontosságát.

 

Az így elkészített lekvárok szavatossági ideje 1 év.

Az üvegeken megtalálható a gyártás ideje, az összetevők listája és a szavatossági idő.

ÍZZEL- SZERETETTEL készültek, fogyasszátok egészséggel!

A kategóriában 7 termék található.
  • Csipkebogyó lekvár

    Csipkebogyó lekvár

    Csipkebogyó lekvár A csipkebogyó ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melyek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. …

    960 Ft
    / db
  • Csipkebogyó lekvár édesítővel

    Csipkebogyó lekvár édesítővel

    Csipkebogyó lekvár édesítővel A csipkebogyó ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melyek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. …

    960 Ft
    / db
  • Mézes-Diós Kökénylekvár

    Mézes-Diós Kökénylekvár

    Mézes-Diós Kökénylekvár A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül,…

    1 400 Ft
    / db
  • Mézes Csipkelekvár

    Mézes Csipkelekvár

    Mézes Csipkebogyó lekvár A csipkebogyó ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melyek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. …

    1 100 Ft
    / db
  • Kökénylekvár

    Kökénylekvár

    Kökénylekvár A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül, hiszen a…

    960 Ft
    / db
  • Kökénylekvár édesítővel

    Kökénylekvár édesítővel

    Kökénylekvár eritrittel édesítve A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül,…

    960 Ft
    / db
  • Bodzabogyó lekvár

    Bodzabogyó lekvár

    A bodzabokor inkább csak virágzása idején vonja magára a figyelmet. A virágzás után, amikor a csodálatos bogyók elkezdenek érni, gyakran fel sem ismerik az emberek. Nagy kár, mert kevesebb csodás élelmiszer-alapanyag van, mint a bodzabogyó.…

    1 500 Ft
    / db