Kosár

Az Ön kosara üres.

ÍZES MANUFAKTÚRA Házi élelmiszerei

A lekvárokhoz és szörpökhöz felhasznált gyümölcsöt magunk szedjük, válogatjuk, tisztítjuk, majd a feldolgozást is saját magunk végezzük.

A gyümölcsök egyáltalán nem kapnak semmilyen permetszert, a termékeket semmilyen tartósítószerrel nem kezeljük, és egyéb adalékanyagokat sem tartalmaznak.

Minden üvegben kizárólag a gyümölcs - illetve gyümölcsök vagy magvak, egyéb alapanyagok - valamint az édesítéshez használt cukor, méz vagy eritrit található. 

Az édesítést nem visszük túlzásba, csak annyi cukor stb. kerül bele, amennyi mindenképpen szükséges, hiszen nem az édesítő vagy cukor ízét kell érezni kóstoláskor, hanem a lekvár zamatát. 

Az édesítéshez használt anyagot a forralás utolsó perceiben adjuk a lekvárokhoz, és azonnal üvegekbe töltjük, zárjuk és hőkezelési eljárással tartósítjuk. (Ez nagyon tudományosan hangzik, gyakorlatban dunsztolást jelent :) )

Egyszerre kis mennyiségek készülnek, ez garantálja a gondos gyümölcsalapanyag-válogatást, és a főzés, lezárás pontosságát.

Tésztáink a falusi udvaron, klasszikus, szabad tartásban élő tyúkok tojásaiból készítjük, csak 8 tojásos tészták készülnek. 

A különbségek a nagyüzemi tészták és a Manufaktúrában készítettek között ízben, megjelenésben, és tartalomban is megmutatkoznak. 

  

ÍZZEL- SZERETETTEL készültek, fogyasszátok egészséggel!

A kategóriában 6 termék található.
  • Csipkebogyó lekvár

    Csipkebogyó lekvár

    Csipkebogyó lekvár A csipkebogyó ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melyek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. …

    1 500 Ft
    / db
  • Kökénylekvár

    Kökénylekvár

    Kökénylekvár A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül, hiszen a…

    1 600 Ft
    / db
  • Mézes Csipkelekvár

    Mézes Csipkelekvár

    Mézes Csipkebogyó lekvár A csipkebogyó ősszel érik, akkor kell szedni, amikor az első dér már megcsípte. Bogyóiból a magvakat és szőröket eltávolítva fenséges csemege készíthető, melyek vitamintartalma és élettani hatásai kivételesek. …

    1 800 Ft
    / db
  • Mézes-Diós Kökénylekvár

    Mézes-Diós Kökénylekvár

    Mézes-Diós Kökénylekvár A kökénybokor csodálatos, sötétlila színű, egyedi ízű gyümölcse mára szinte feledésbe merült a konyhakultúra útvesztőjében. Méltatlanul mellőzött gyümölcs. Íze a szilváéra emlékeztet - nem véletlenül,…

    1 800 Ft
    / db
  • Sárgabarack lekvár

    Sárgabarack lekvár

    A klasszikus íz, ami nélkül nincs éléskamra: Sárgabarack lekvár Figyelem: Az utóbbi napokban nagyon sok fogyott belőle, így mindössze 5 üveg maradt! A következő barack-érésig sajnos nem lesz több. Az Ízes Manufaktúra Heves-megye északi…

    1 600 Ft
    / db
  • Vadszilvalekvár

    Vadszilvalekvár

    Házi, üstben főzött vadszilvalekvár   A vadszilva általában szabadon terem, és elhagyatott kertekben, vagy szántóföldek szélén fordul elő leggyakrabban. Mi felkaroltuk ezt a feledőbe menő gyümölcsöt, és egy ültetvényen termesztjük…

    1 600 Ft
    / db