Kosár

Az Ön kosara üres.

Itt a tél!

Advent első vasárnapja idén december 1.-re esett. Ez az alkalom azért is különleges, mert az Adventi éjszaka magával hozta a havat is, amire akár bevalljuk, akár nem, mindenkiben felidézi gyermekkora teleit.

A gyerekkori telek sok-sok hóval, szánkózással, vidámsággal teltek, akik idősebbek, nagyon komoly fagyokra, méteres havakra emlékezhetnek, a fiatalabbak talán kevesebbet kaptak belőle, de manapság már minden téli havas napnak örülnünk kell, olyan ritkasággá vált a mi éghajlatunkon.

Az örömünket osszuk meg azokkal a kis madarakkal, akik egész nyáron a kertünkben énekeltek, vidáman csicseregve örömet okoztak egy-egy békés nyári délutánon.

Tegyünk ki madáretetőket a kertekbe, és etessük őket, mert a hó alatt nem találnak élelmet maguknak. A kerti madárkák nem halmoznak fel készleteket, amiből télen átvészelnek akár heteket is. Őket már egyetlen, hó alá temetkező fagyos nap is nagyon nehéz helyzet elé állít. 

Akár hosszú, hideg, havas telünk lesz, akár csak néhány fagyos napunk lesz, mindenképpen gondoljunk a kis cinegékre, akik tavasszal újra vidámabbá teszik a reggeleket.

http://www.otthonodakert.hu/madaretetok-k84923

További hírek